مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

احساس تنهايي در رابطه عاطفي به اين معناست كه شما علي‌رغم حضور شريك احساسي‌تان باز هم احساس مي‌كنيد، تنهاييد يا شايد بهتر باشد بگوييم احساس مي‌كنيد شريك عاطفي‌تان شما را درك نمي‌كند يا به حد كافي براي شما زمان نمي‌گذارد. متأسفانه اين موضوع در بسياري از روابط عاطفي ديده مي‌شود و گاهي تا آنجا پيش مي‌رود كه زمينه را براي قطع رابطه و يا بروز خيانت آماده مي‌كند.

منبع: احساس تنهايي در رابطه | چگونه احساس تنهايي نكنيم ؟

اما پيش از همه اين‌ها احساس تنهايي در رابطه عاطفي باعث خواهد شد تا شما احساسات ناخوشايندي را تجربه كرده و حتي احتمال بروز بيماري‌هاي روحي مثل از دست دادن اعتمادبه‌نفس يا احساس افسردگي و اضطراب را به همراه خواهد داشت. مشاوره رابطه دختر و پسر به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد ابعاد مختلف رابطه‌تان را بررسي كنيد. در ادامه راهكارهايي براي رهايي از احساس تنهايي آورده‌ايم.

احساس تنهايي در رابطه

دختر يا پسر ممكن است با وجود داشتن يك رابطه عاطفي احساس تنهايي كند. اين حس در واقع به خاطر ماهيت آن رابطه است. همه ما براي رفع نيازهاي جسمي و رواني مان نياز به كسي داريم كه ما را درك و همراهي كند. اگر در رابطه اي باشيد كه به احساسات، نيازها، خواسته ها و غيره شما بي توجهي شود، قطعا دچار احساس تنهايي در رابطه خواهيد شد. اين احساس روز به روز شما را بيشتر در تاريكي و ياس فرو خواهد برد. بنابراين هرچه زودتر بايد براي تغيير اين وضعيت اقدامي بكنيد.

نشانه هاي احساس تنهايي

انسان ذاتا موجودي اجتماعي است يعني براي موفقيت، برآورده كردن نيازها، احساس خوشبختي، بقا، تكامل و… نياز به بودن در جمع و اجتماع دارند. پس تنهايي مغاير با اين نياز فطري همه ماست. گاه احساس تنهايي به صورت ناخودآگاه بروز مي‌يابد. در صورتي كه نشانه‌هاي زير را در خود ديديد، بهتر است براي گسترش اجتماع خود اقدامي بكنيد.

  1. توجه و وابستگي بيش از حد به اشياء (گاهي حتي حيوانات)
  2. نداشتن دوستان واقعي و سپري كردن زمان زياد در صفحات مجازي با دوستان مجازي
  3. بالا بودن سطح استرس و احساس نارضايتي و غم
  4. نداشتن خواب آرام (كم شدن يا زياد شدن خواب و يا پريدن از خواب)

دلايل احساس تنهايي در رابطه عاطفي

پيش از آنكه بتوانيد براي برطرف كردن احساس تنهايي در رابطه‌تان راه‌حلي پيدا كنيد، بايد علت اين وضعيت را مشخص كنيد. احساس تنهايي مي‌تواند با توجه به شرايط رابطه، شخصيت و همين‌طور انتظارات شما از يك رابطه عاطفي دلايل متفاوتي داشته باشد، بااين‌حال برخي از رايج‌ترين دلايل اين احساس را مي‌توان به موارد زير نسبت داد.

1- بيماري‌هاي روحي يا ضعف‌هاي شخصيتي

پيش از آنكه به دنبال ضعف‌ها و مشكلات درون رابطه‌تان بگرديد، بهتر است با خود به اين سؤال پاسخ دهيد كه آيا خلأهاي شخصيتي شما باعث احساس تنهايي مي‌شوند و يا به‌واقع مشكلاتي در رابطه شما وجود دارد؟ برخي از مشكلات نظير اختلال شخصيت وابسته، شخصيت‌هاي مهرطلب يا افرادي كه نسبت به طرد يا بي‌توجهي از جانب ديگران بيش‌ازحد حساسيت دارند مي‌تواند باعث ايجاد احساس تنهايي براي فرد شود.

به عبارتي واقعيت موضوع اين است كه اين قبيل افراد در روابط خود احساس ناامني كرده و تصور مي‌كنند شريك احساسي‌شان دير يا زود آن‌ها را تنها خواهد گذاشت. به همين خاطر نسبت به هرگونه عدم حضور يا بي‌توجهي از جانب طرف مقابل به‌شدت حساس هستند.

يكي ديگر از مشكلاتي كه اين افراد و اطرافيان آن‌ها را درگير مي‌كند، اين است كه ظرف نياز به محبت و توجه در اين افراد به حدي بزرگ است كه هرگز پر نمي‌شود و به همين خاطر صرف‌نظر از ميزان توجهي كه در رابطه دريافت مي‌كنند، بازهم احساس ناراحتي خواهند داشت.

براي فهميدن اينكه آيا شما يا شريك احساسي‌تان چنين مشكلي داريد يا خير؟ بهتر است به الگوي روابط خود توجه داشته باشيد. اين شخصيت‌ها معمولاً در رابطه با تمامي اطرافيان نزديك دچار مشكل بوده و به‌اصطلاح زودرنج هستند. آن‌ها هرگز نمي‌توانند درگيري ذهني يا شرايط روحي نامناسب شما را درك كنند و همواره انتظار توجه و محبت دارند. با توجه به مشكلاتي كه اين وضعيت مي‌تواند براي خود فرد و اطرافيان وي ايجاد نمايد، اگر شما يا شريك احساسي‌تان دچار اين مشكل هستيد بهتر است از يك مشاور متخصص براي درمان آن كمك بخواهيد.

2- احساس تنهاي در رابطه به خاطر نبود صميميت كافي

شايد مهم‌ترين و واضح‌ترين دليل اينكه شما علي‌رغم حضور در يك رابطه عاطفي باز هم احساس تنهايي و ناراحتي مي‌كنيد، اين باشد كه صميميت كافي ميان شما و شريك عاطفي‌تان وجود ندارد. به عبارتي شريك عاطفي شما به حد كافي برايتان وقت نمي‌گذارد و يا احساس مي‌كنيد او متوجه احساسات و خواسته‌هاي شما نيست. اين موضوع مي‌تواند گاهي اوقات به اين خاطر باشد كه شما شخص نامناسبي را براي رابطه انتخاب كرده‌ايد و گاهي هم چون نمي‌توانيد به‌خوبي از خواسته‌ها يا نيازهايتان با طرف مقابل صحبت كنيد،

حس تنهايي مي‌كنيد. با اين‌حال به هر دليلي كه اين مشكل براي شما پيش آمده بهتر است پيش از بروز مشكلات جدي‌تر براي برطرف كردن آن اقدام كنيد.

3- عدم تناسب ميان دو نفر

تناسب ميان طرفين در يك رابطه عاطفي ازجمله مسائلي است كه هنگام انتخاب شريك عاطفي‌تان مي‌بايست به آن توجه داشته باشيد. تفاوت‌هاي شخصيتي مثل درون‌گرا يا برونگرا بودن باعث مي‌شود تا شما و شريك احساسي‌تان به يك اندازه نياز به برقراري رابطه نداشته باشيد و يا تفاوت در باورها باعث مي‌شود هنگامي‌كه شما مي‌خواهيد زماني را با شريك عاطفي‌تان براي استراحت بگذرانيد، او به دنبال فعاليت‌هاي كاري يا تحصيلي باشد.

همچنين تناسب مي‌بايست در نوع تفريحاتي كه شما و شريك احساسي‌تان انتخاب مي‌كنيد نيز وجود داشته باشد. ممكن است شما دل‌تان بخواهد براي اوقات فراغت در يك مهماني شركت كنيد، اما طرف مقابل‌تان دوست داشته باشد زماني را با شما و به‌تنهايي بگذراند. نبود تفاهم يا تناسب ميان اين مسائل باعث خواهد شد تا شما و همين‌طور طرف مقابل علي‌رغم حضور در رابطه عاطفي احساس تنهايي كنيد.

4- بدرفتاري با يكديگر

رفتارهاي منفي نظير پرخاش، قهرهاي طولاني‌مدت، تهديد به پايان دادن رابطه و همين‌طور بي‌توجهي نسبت به خواسته‌ها و نيازهاي طرف مقابل ازجمله موضوعاتي هستند كه مي‌توانند باعث ايجاد احساس تنهايي در رابطه عاطفي شما باشند.

هنگامي‌كه اين رفتارها در يك رابطه تكرار مي‌شوند به‌مرور طرفين علاقه خود را به داشتن رابطه با يكديگر از دست مي‌دهند و به‌نوعي علي‌رغم اينكه با يكديگر ارتباط دارند اما سعي مي‌كنند از عمق دادن به رابطه جلوگيري كرده يا حتي به‌تدريج خود را از آن كنار بكشند.

5- احساس تنهايي در رابطه و فضاي مجازي

استفاده از فضاي مجازي در كنار تمامي فوايدي كه دارد، مي‌تواند باعث وابستگي فرد شده و از اين طريق ارتباط او با ديگران را تحت تأثير قرار دهد. استفاده بيش‌ازحد از شبكه‌هاي اجتماعي باعث خواهد شد تا افراد عملاً زماني براي بودن در كنار يكديگر نداشته باشند و اين مي‌تواند شريك عاطفي شما را دچار احساس تنهايي كند. اما فضاي مجازي گاهي اوقات نيز باعث مي‌شود تا از طريق مقايسه شرايط زندگي و ارتباط خود با وضعيت زندگي ديگران به اين نتيجه برسيد كه رابطه‌تان به‌اندازه ارتباطات ديگران صميمي و لذت‌بخش نيست و به همين خاطر دچار احساس تنهايي يا افسردگي بشويد.

6- ناتواني از صحبت كردن

گاهي اوقات دليل احساس تنهايي در رابطه عاطفي اين است كه طرفين يا يكي از آن‌ها توانايي صحبت كردن يا برقراري رابطه عاطفي ندارد. گاهي اوقات ما صحبت كردن و شروع يك گفت‌وگو با شريك احساسي‌مان را بلد نيستيم و يا به هر دليلي نمي‌توانيم از خواسته‌ها يا دلخوري‌هايمان با طرف مقابل صحبت كنيم و اين باعث خواهد شد تا فرد احساس تنهايي كند.

راهكارهايي براي پايان دادن به احساس تنهايي در رابطه عاطفي

شايد مدت ها باشد كه دچار احساس تنهايي در رابطه عاطفي تان هستيد و خودتان هم متوجه آن شده باشيد. حتما فهميده ايد كه كسي قرار نيست شما را از اين وضعيت خارج كند. بلكه اين شخص شماست كه بايد براي ايجاد تغيير حركت كند. احساس تنهايي در رابطه به عوامل مختلفي بر مي‌گردد كه پيشتر به آن ها اشاره كرده ايم. در ادامه راهكارهايي موثر براي تغيير اين شرايط ارائه شده است.

1- شرايط را به‌درستي بررسي كنيد

اگر در رابطه عاطفي خود احساس تنهايي مي‌كنيد، در اولين قدم سعي كنيد دلايل اين شرايط را به‌درستي مشخص كنيد. آيا شما دچار مشكلاتي مثل ترس از تنهايي هستيد يا به‌راستي وضعيت رابطه‌تان به ميزاني كه بايد مطلوب نيست؟

براي اين كار سعي كنيد مثال‌هايي در جهت تأييد احساس تنهايي خود و همين‌طور مثال‌هايي در جهت نقض آن پيدا كنيد و مطمئن شويد احساس تنهايي شما چيزي بيش از افكار منفي يا حساسيت‌هاي شخصي است. سپس سعي كنيد بي‌طرفانه سهم خود و شريك احساسي‌تان را در شرايط موجود بررسي كنيد.

آيا اين شما بوديد كه با بي‌توجهي به خواسته‌هاي طرف مقابل باعث فاصله شده‌ايد يا شريك احساسي‌تان فردي است كه زمان كافي براي شما ندارد و يا هردوي شما در وضعيت پيش‌آمده مقصر هستيد؟ هنگامي‌كه به اين سؤالات پاسخ دهيد، ديد بهتري از شرايط به دست خواهيد آورد و مي‌توانيد برنامه‌ريزي مناسب‌تري براي تغيير احساس تنهايي‌تان داشته باشيد.

2- با شريك احساسي‌تان صحبت كنيد

در يك فضاي مناسب با شريك احساسي‌تان راجع به حس تنهايي‌تان و خواسته‌هايي كه از او داريد صحبت كنيد. سعي كنيد در اين گفتگو براي برطرف شدن مشكلات با كمك يكديگر تصميم بگيريد. بهتر است بدون ناراحت شدن يا احساس عصبانيت به خواسته‌ها و نقطه نظرات طرف مقابل توجه داشته باشيد.

3- خود را در ساير موقعيت ها هم بسنجيد

اگر شما هميشه دچار احساس تنهايي هستيد، پس احتمال اينكه اين مساله به عوامل فردي و رواني شما ارتباط داشته باشد، زياد است. بنابراين شما به جاي گلگي از شريك عاطفي تان بايد فكري اساسي براي بهبود احساس تنهايي در رابطه خود بكنيد. شريك عاطفي شما مسئول از بين بردن خلاء هاي كودكي تان نيست. شما براي پر كردن اين خلاءها بايد به متخصص روانشناسي مراجعه كنيد.

4- رفتارتان را تغيير دهيد

يكي از بهترين كارهايي كه براي برطرف كردن احساس تنهايي در رابطه‌تان مي‌توانيد از آن استفاده كنيد اين است كه تغييراتي را در رفتارتان ايجاد كنيد. اگر رفتارهاي شما تا به امروز باعث ايجاد احساس تنهايي در شما شده پس بهتر است براي تغيير اين احساس رفتارهاي ديگري را امتحان كنيد. براي مثال سعي كنيد ارتباط كلامي يا وقت گذراندن با شريك احساسي‌تان را بيشتر كنيد، اما اگر احساس مي‌كنيد ضعف‌هاي شخصيتي شما هستند كه باعث احساس تنهايي‌تان مي‌شوند بهتر است سعي كنيد در برنامه روزانه خود براي فعاليت‌هاي مختلف جا باز كنيد.

5- كمك گرفتن از مشاورين

اگر مشكلات موجود در رابطه شما عميق‌تر از آن است كه به‌تنهايي يا حتي از طريق گفت‌وگو با شريك احساسي‌تان بتوانيد آن‌ها را برطرف كنيد يا هنگامي كه طرف مقابل هيچ كمكي براي تغيير شرايط به شما نمي‌كند بهتر است از يك مشاور در اين زمينه كمك بگيريد.

مشاورين به شما كمك خواهند كرد تا بتوانيد مشكلات موجود در رابطه را شناسايي كرده و همين‌طور با توجه به سبك شخصيتي شما و طرف مقابل راهكارهاي مناسبي را براي تغيير شرايط به شما آموزش خواهند داد.

سخن آخر

احساس تنهايي در رابطه عاطفي زماني مساله ساز مي شود كه شما را با مشكلات اساسي مثل افسردگي، تنش، استرس و … مواجه نمايد. شما بايد هر چه زودتر براي رفع احساس تنهايي در رابطه به دنبال راهكار باشيد. اما پيش از هر چيز بايد علت بروز احساس تنهايي در رابطه را پيدا كنيد. متخصصان حوزه روانشناسي بيشترين كمك را مي توانند به شما بكنند. آن ها با بررسي اهداف و كيفيت رابطه و همچنين ارزيابي وضعيت رواني تان علت اصلي احساس تنهايي تان را كشف كرده و با طرح درمان دقيق در صدد رفع اين مشكل بر مي آيند.

در حالي كه عدم مراجعه به متخصص مي تواند شما را مدت ها و حتي سال ها با اين احساس مخرب درگير كند. بنابراين بهتر است هرچه زودتر براي درمان با شماره هاي درج شده تماس گرفته و براي دريافت مشاوره تلفني يا حضوري اقدام نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه احساس تنهايي در رابطه مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

سؤالات متداول

چرا بعضي افراد احساس تنهايي در رابطه دارند؟

مشكلاتي مانند نبود صميميت ميان زوجين يا اختصاص ندادن زمان كافي به يكديگر در كنار بروز خشونت و بدرفتاري ازجمله دلايلي هستند كه باعث احساس تنهايي در رابطه عاطفي مي‌شوند. اما برخي مشكلات شخصيتي مانند وابستگي بيش‌ازحد به ديگران يا حساسيت به طرد نيز مي‌تواند در اين احساس تأثيرگذار باشد.

براي از بين بردن احساس تنهايي در رابطه عاطفي بايد چه كرد؟

با طرف مقابل راجع به احساس و خواسته‌هاي خود صحبت كنيد و با كمك يكديگر راهكاري براي اين وضعيت پيدا كنيد. ايجاد تغيير در رفتار با شريك عاطفي و همين‌طور كمك گرفتن از مشاورين روانشناسي نيز مي‌تواند در اين زمينه كمك‌كننده باشد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: احساس تنهايي در رابطه | چگونه احساس تنهايي نكنيم ؟

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/11/22  ] [ ۱۳ ] [ newmiind ] [ ]

احساس تنهايي در رابطه عاطفي به اين معناست كه شما علي‌رغم حضور شريك احساسي‌تان باز هم احساس مي‌كنيد، تنهاييد يا شايد بهتر باشد بگوييم احساس مي‌كنيد شريك عاطفي‌تان شما را درك نمي‌كند يا به حد كافي براي شما زمان نمي‌گذارد. متأسفانه اين موضوع در بسياري از روابط عاطفي ديده مي‌شود و گاهي تا آنجا پيش مي‌رود كه زمينه را براي قطع رابطه و يا بروز خيانت آماده مي‌كند. اما پيش از همه اين‌ها احساس تنهايي در رابطه عاطفي باعث خواهد شد تا شما احساسات ناخوشايندي را تجربه كرده و حتي احتمال بروز بيماري‌هاي روحي مثل از دست دادن اعتمادبه‌نفس يا احساس افسردگي و اضطراب را به همراه خواهد داشت. مشاوره رابطه دختر و پسر به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد ابعاد مختلف رابطه‌تان را بررسي كنيد. در ادامه راهكارهايي براي رهايي از احساس تنهايي آورده‌ايم.

 

 منبع :  احساس تنهايي در رابطه

 

 

نشانه هاي احساس تنهايي

انسان ذاتا موجودي اجتماعي است يعني براي موفقيت، برآورده كردن نيازها، احساس خوشبختي، بقا، تكامل و… نياز به بودن در جمع و اجتماع دارند. پس تنهايي مغاير با اين نياز فطري همه ماست. گاه احساس تنهايي به صورت ناخودآگاه بروز مي‌يابد. در صورتي كه نشانه‌هاي زير را در خود ديديد، بهتر است براي گسترش اجتماع خود اقدامي بكنيد.

  1. توجه و وابستگي بيش از حد به اشياء (گاهي حتي حيوانات)
  2. نداشتن دوستان واقعي و سپري كردن زمان زياد در صفحات مجازي با دوستان مجازي
  3. بالا بودن سطح استرس و احساس نارضايتي و غم
  4. نداشتن خواب آرام (كم شدن يا زياد شدن خواب و يا پريدن از خواب)

دلايل احساس تنهايي در رابطه عاطفي

پيش از آنكه بتوانيد براي برطرف كردن احساس تنهايي در رابطه‌تان راه‌حلي پيدا كنيد، بايد علت اين وضعيت را مشخص كنيد. احساس تنهايي مي‌تواند با توجه به شرايط رابطه، شخصيت و همين‌طور انتظارات شما از يك رابطه عاطفي دلايل متفاوتي داشته باشد، بااين‌حال برخي از رايج‌ترين دلايل اين احساس را مي‌توان به موارد زير نسبت داد:

بيماري‌هاي روحي يا ضعف‌هاي شخصيتي

پيش از آنكه به دنبال ضعف‌ها و مشكلات درون رابطه‌تان بگرديد، بهتر است با خود به اين سؤال پاسخ دهيد كه آيا خلأهاي شخصيتي شما باعث احساس تنهايي مي‌شوند و يا به‌واقع مشكلاتي در رابطه شما وجود دارد؟ برخي از مشكلات نظير اختلال شخصيت وابسته، شخصيت‌هاي مهرطلب يا افرادي كه نسبت به طرد يا بي‌توجهي از جانب ديگران بيش‌ازحد حساسيت دارند مي‌تواند باعث ايجاد احساس تنهايي براي فرد شود. به عبارتي واقعيت موضوع اين است كه اين قبيل افراد در روابط خود احساس ناامني كرده و تصور مي‌كنند شريك احساسي‌شان دير يا زود آن‌ها را تنها خواهد گذاشت. به همين خاطر نسبت به هرگونه عدم حضور يا بي‌توجهي از جانب طرف مقابل به‌شدت حساس هستند.

 يكي ديگر از مشكلاتي كه اين افراد و اطرافيان آن‌ها را درگير مي‌كند، اين است كه ظرف نياز به محبت و توجه در اين افراد به حدي بزرگ است كه هرگز پر نمي‌شود و به همين خاطر صرف‌نظر از ميزان توجهي كه در رابطه دريافت مي‌كنند، بازهم احساس ناراحتي خواهند داشت.

براي فهميدن اينكه آيا شما يا شريك احساسي‌تان چنين مشكلي داريد يا خير؟ بهتر است به الگوي روابط خود توجه داشته باشيد. اين شخصيت‌ها معمولاً در رابطه با تمامي اطرافيان نزديك دچار مشكل بوده و به‌اصطلاح زودرنج هستند. آن‌ها هرگز نمي‌توانند درگيري ذهني يا شرايط روحي نامناسب شما را درك كنند و همواره انتظار توجه و محبت دارند. با توجه به مشكلاتي كه اين وضعيت مي‌تواند براي خود فرد و اطرافيان وي ايجاد نمايد، اگر شما يا شريك احساسي‌تان دچار اين مشكل هستيد بهتر است از يك مشاور متخصص براي درمان آن كمك بخواهيد.

احساس تنهاي در رابطه به خاطر نبود صميميت كافي

شايد مهم‌ترين و واضح‌ترين دليل اينكه شما علي‌رغم حضور در يك رابطه عاطفي باز هم احساس تنهايي و ناراحتي مي‌كنيد، اين باشد كه صميميت كافي ميان شما و شريك عاطفي‌تان وجود ندارد. به عبارتي شريك عاطفي شما به حد كافي برايتان وقت نمي‌گذارد و يا احساس مي‌كنيد او متوجه احساسات و خواسته‌هاي شما نيست. اين موضوع مي‌تواند گاهي اوقات به اين خاطر باشد كه شما شخص نامناسبي را براي رابطه انتخاب كرده‌ايد و گاهي هم چون نمي‌توانيد به‌خوبي از خواسته‌ها يا نيازهايتان با طرف مقابل صحبت كنيد، حس تنهايي مي‌كنيد. با اين‌حال به هر دليلي كه اين مشكل براي شما پيش آمده بهتر است پيش از بروز مشكلات جدي‌تر براي برطرف كردن آن اقدام كنيد.

عدم تناسب ميان دو نفر

تناسب ميان طرفين در يك رابطه عاطفي ازجمله مسائلي است كه هنگام انتخاب شريك عاطفي‌تان مي‌بايست به آن توجه داشته باشيد. تفاوت‌هاي شخصيتي مثل درون‌گرا يا برونگرا بودن باعث مي‌شود تا شما و شريك احساسي‌تان به يك اندازه نياز به برقراري رابطه نداشته باشيد و يا تفاوت در باورها باعث مي‌شود هنگامي‌كه شما مي‌خواهيد زماني را با شريك عاطفي‌تان براي استراحت بگذرانيد، او به دنبال فعاليت‌هاي كاري يا تحصيلي باشد.

همچنين تناسب مي‌بايست در نوع تفريحاتي كه شما و شريك احساسي‌تان انتخاب مي‌كنيد نيز وجود داشته باشد. ممكن است شما دل‌تان بخواهد براي اوقات فراغت در يك مهماني شركت كنيد، اما طرف مقابل‌تان دوست داشته باشد زماني را با شما و به‌تنهايي بگذراند. نبود تفاهم يا تناسب ميان اين مسائل باعث خواهد شد تا شما و همين‌طور طرف مقابل علي‌رغم حضور در رابطه عاطفي احساس تنهايي كنيد.

بدرفتاري با يكديگر

رفتارهاي منفي نظير پرخاش، قهرهاي طولاني‌مدت، تهديد به پايان دادن رابطه و همين‌طور بي‌توجهي نسبت به خواسته‌ها و نيازهاي طرف مقابل ازجمله موضوعاتي هستند كه مي‌توانند باعث ايجاد احساس تنهايي در رابطه عاطفي شما باشند. هنگامي‌كه اين رفتارها در يك رابطه تكرار مي‌شوند به‌مرور طرفين علاقه خود را به داشتن رابطه با يكديگر از دست مي‌دهند و به‌نوعي علي‌رغم اينكه با يكديگر ارتباط دارند اما سعي مي‌كنند از عمق دادن به رابطه جلوگيري كرده يا حتي به‌تدريج خود را از آن كنار بكشند.

احساس تنهايي در رابطه و فضاي مجازي

استفاده از فضاي مجازي در كنار تمامي فوايدي كه دارد، مي‌تواند باعث وابستگي فرد شده و از اين طريق ارتباط او با ديگران را تحت تأثير قرار دهد. استفاده بيش‌ازحد از شبكه‌هاي اجتماعي باعث خواهد شد تا افراد عملاً زماني براي بودن در كنار يكديگر نداشته باشند و اين مي‌تواند شريك عاطفي شما را دچار احساس تنهايي كند. اما فضاي مجازي گاهي اوقات نيز باعث مي‌شود تا از طريق مقايسه شرايط زندگي و ارتباط خود با وضعيت زندگي ديگران به اين نتيجه برسيد كه رابطه‌تان به‌اندازه ارتباطات ديگران صميمي و لذت‌بخش نيست و به همين خاطر دچار احساس تنهايي يا افسردگي بشويد.

ناتواني از صحبت كردن

گاهي اوقات دليل احساس تنهايي در رابطه عاطفي اين است كه طرفين يا يكي از آن‌ها توانايي صحبت كردن يا برقراري رابطه عاطفي ندارد. گاهي اوقات ما صحبت كردن و شروع يك گفت‌وگو با شريك احساسي‌مان را بلد نيستيم و يا به هر دليلي نمي‌توانيم از خواسته‌ها يا دلخوري‌هايمان با طرف مقابل صحبت كنيم و اين باعث خواهد شد تا فرد احساس تنهايي كند.

راهكارهايي براي پايان دادن به احساس تنهايي در رابطه عاطفي

1- شرايط را به‌درستي بررسي كنيد

اگر در رابطه عاطفي خود احساس تنهايي مي‌كنيد، در اولين قدم سعي كنيد دلايل اين شرايط را به‌درستي مشخص كنيد. آيا شما دچار مشكلاتي مثل ترس از تنهايي هستيد يا به‌راستي وضعيت رابطه‌تان به ميزاني كه بايد مطلوب نيست؟

براي اين كار سعي كنيد مثال‌هايي در جهت تأييد احساس تنهايي خود و همين‌طور مثال‌هايي در جهت نقض آن پيدا كنيد و مطمئن شويد احساس تنهايي شما چيزي بيش از افكار منفي يا حساسيت‌هاي شخصي است. سپس سعي كنيد بي‌طرفانه سهم خود و شريك احساسي‌تان را در شرايط موجود بررسي كنيد. آيا اين شما بوديد كه با بي‌توجهي به خواسته‌هاي طرف مقابل باعث فاصله شده‌ايد يا شريك احساسي‌تان فردي است كه زمان كافي براي شما ندارد و يا هردوي شما در وضعيت پيش‌آمده مقصر هستيد؟ هنگامي‌كه به اين سؤالات پاسخ دهيد، ديد بهتري از شرايط به دست خواهيد آورد و مي‌توانيد برنامه‌ريزي مناسب‌تري براي تغيير احساس تنهايي‌تان داشته باشيد.

2- با شريك احساسي‌تان صحبت كنيد

در يك فضاي مناسب با شريك احساسي‌تان راجع به حس تنهايي‌تان و خواسته‌هايي كه از او داريد صحبت كنيد. سعي كنيد در اين گفتگو براي برطرف شدن مشكلات با كمك يكديگر تصميم بگيريد. بهتر است بدون ناراحت شدن يا احساس عصبانيت به خواسته‌ها و نقطه نظرات طرف مقابل توجه داشته باشيد.

3- رفتارتان را تغيير دهيد

يكي از بهترين كارهايي كه براي برطرف كردن احساس تنهايي در رابطه‌تان مي‌توانيد از آن استفاده كنيد اين است كه تغييراتي را در رفتارتان ايجاد كنيد. اگر رفتارهاي شما تا به امروز باعث ايجاد احساس تنهايي در شما شده پس بهتر است براي تغيير اين احساس رفتارهاي ديگري را امتحان كنيد. براي مثال سعي كنيد ارتباط كلامي يا وقت گذراندن با شريك احساسي‌تان را بيشتر كنيد، اما اگر احساس مي‌كنيد ضعف‌هاي شخصيتي شما هستند كه باعث احساس تنهايي‌تان مي‌شوند بهتر است سعي كنيد در برنامه روزانه خود براي فعاليت‌هاي مختلف جا باز كنيد.

4- كمك گرفتن از مشاورين

اگر مشكلات موجود در رابطه شما عميق‌تر از آن است كه به‌تنهايي يا حتي از طريق گفت‌وگو با شريك احساسي‌تان بتوانيد آن‌ها را برطرف كنيد يا هنگامي كه طرف مقابل هيچ كمكي براي تغيير شرايط به شما نمي‌كند بهتر است از يك مشاور در اين زمينه كمك بگيريد. مشاورين به شما كمك خواهند كرد تا بتوانيد مشكلات موجود در رابطه را شناسايي كرده و همين‌طور با توجه به سبك شخصيتي شما و طرف مقابل راهكارهاي مناسبي را براي تغيير شرايط به شما آموزش خواهند داد. براي شروع مي‌توانيد مقاله بررسي و مرور رابطه را مطالعه نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه عشق و رابطه مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سؤالات متداول

مشكلاتي مانند نبود صميميت ميان زوجين يا اختصاص ندادن زمان كافي به يكديگر در كنار بروز خشونت و بدرفتاري ازجمله دلايلي هستند كه باعث احساس تنهايي در رابطه عاطفي مي‌شوند. اما برخي مشكلات شخصيتي مانند وابستگي بيش‌ازحد به ديگران يا حساسيت به طرد نيز مي‌تواند در اين احساس تأثيرگذار باشد.

با طرف مقابل راجع به احساس و خواسته‌هاي خود صحبت كنيد و با كمك يكديگر راهكاري براي اين وضعيت پيدا كنيد. ايجاد تغيير در رفتار با شريك عاطفي و همين‌طور كمك گرفتن از مشاورين روانشناسي نيز مي‌تواند در اين زمينه كمك‌كننده باشد.

   

 منبع :  احساس تنهايي در رابطه

احساس تنهايي در رابطه عاطفي به اين معناست كه شما علي‌رغم حضور شريك احساسي‌تان باز هم احساس مي‌كنيد، تنهاييد يا شايد بهتر باشد بگوييم احساس مي‌كنيد شريك عاطفي‌تان شما را درك نمي‌كند يا به حد كافي براي شما زمان نمي‌گذارد. متأسفانه اين موضوع در بسياري از روابط عاطفي ديده مي‌شود و گاهي تا آنجا پيش مي‌رود كه زمينه را براي قطع رابطه و يا بروز خيانت آماده مي‌كند. اما پيش از همه اين‌ها احساس تنهايي در رابطه عاطفي باعث خواهد شد تا شما احساسات ناخوشايندي را تجربه كرده و حتي احتمال بروز بيماري‌هاي روحي مثل از دست دادن اعتمادبه‌نفس يا احساس افسردگي و اضطراب را به همراه خواهد داشت. مشاوره رابطه دختر و پسر به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد ابعاد مختلف رابطه‌تان را بررسي كنيد. در ادامه راهكارهايي براي رهايي از احساس تنهايي آورده‌ايم.

 

 

نشانه هاي احساس تنهايي

انسان ذاتا موجودي اجتماعي است يعني براي موفقيت، برآورده كردن نيازها، احساس خوشبختي، بقا، تكامل و… نياز به بودن در جمع و اجتماع دارند. پس تنهايي مغاير با اين نياز فطري همه ماست. گاه احساس تنهايي به صورت ناخودآگاه بروز مي‌يابد. در صورتي كه نشانه‌هاي زير را در خود ديديد، بهتر است براي گسترش اجتماع خود اقدامي بكنيد.

  1. توجه و وابستگي بيش از حد به اشياء (گاهي حتي حيوانات)
  2. نداشتن دوستان واقعي و سپري كردن زمان زياد در صفحات مجازي با دوستان مجازي
  3. بالا بودن سطح استرس و احساس نارضايتي و غم
  4. نداشتن خواب آرام (كم شدن يا زياد شدن خواب و يا پريدن از خواب)

دلايل احساس تنهايي در رابطه عاطفي

پيش از آنكه بتوانيد براي برطرف كردن احساس تنهايي در رابطه‌تان راه‌حلي پيدا كنيد، بايد علت اين وضعيت را مشخص كنيد. احساس تنهايي مي‌تواند با توجه به شرايط رابطه، شخصيت و همين‌طور انتظارات شما از يك رابطه عاطفي دلايل متفاوتي داشته باشد، بااين‌حال برخي از رايج‌ترين دلايل اين احساس را مي‌توان به موارد زير نسبت داد:

بيماري‌هاي روحي يا ضعف‌هاي شخصيتي

پيش از آنكه به دنبال ضعف‌ها و مشكلات درون رابطه‌تان بگرديد، بهتر است با خود به اين سؤال پاسخ دهيد كه آيا خلأهاي شخصيتي شما باعث احساس تنهايي مي‌شوند و يا به‌واقع مشكلاتي در رابطه شما وجود دارد؟ برخي از مشكلات نظير اختلال شخصيت وابسته، شخصيت‌هاي مهرطلب يا افرادي كه نسبت به طرد يا بي‌توجهي از جانب ديگران بيش‌ازحد حساسيت دارند مي‌تواند باعث ايجاد احساس تنهايي براي فرد شود. به عبارتي واقعيت موضوع اين است كه اين قبيل افراد در روابط خود احساس ناامني كرده و تصور مي‌كنند شريك احساسي‌شان دير يا زود آن‌ها را تنها خواهد گذاشت. به همين خاطر نسبت به هرگونه عدم حضور يا بي‌توجهي از جانب طرف مقابل به‌شدت حساس هستند.

 يكي ديگر از مشكلاتي كه اين افراد و اطرافيان آن‌ها را درگير مي‌كند، اين است كه ظرف نياز به محبت و توجه در اين افراد به حدي بزرگ است كه هرگز پر نمي‌شود و به همين خاطر صرف‌نظر از ميزان توجهي كه در رابطه دريافت مي‌كنند، بازهم احساس ناراحتي خواهند داشت.

براي فهميدن اينكه آيا شما يا شريك احساسي‌تان چنين مشكلي داريد يا خير؟ بهتر است به الگوي روابط خود توجه داشته باشيد. اين شخصيت‌ها معمولاً در رابطه با تمامي اطرافيان نزديك دچار مشكل بوده و به‌اصطلاح زودرنج هستند. آن‌ها هرگز نمي‌توانند درگيري ذهني يا شرايط روحي نامناسب شما را درك كنند و همواره انتظار توجه و محبت دارند. با توجه به مشكلاتي كه اين وضعيت مي‌تواند براي خود فرد و اطرافيان وي ايجاد نمايد، اگر شما يا شريك احساسي‌تان دچار اين مشكل هستيد بهتر است از يك مشاور متخصص براي درمان آن كمك بخواهيد.

احساس تنهاي در رابطه به خاطر نبود صميميت كافي

شايد مهم‌ترين و واضح‌ترين دليل اينكه شما علي‌رغم حضور در يك رابطه عاطفي باز هم احساس تنهايي و ناراحتي مي‌كنيد، اين باشد كه صميميت كافي ميان شما و شريك عاطفي‌تان وجود ندارد. به عبارتي شريك عاطفي شما به حد كافي برايتان وقت نمي‌گذارد و يا احساس مي‌كنيد او متوجه احساسات و خواسته‌هاي شما نيست. اين موضوع مي‌تواند گاهي اوقات به اين خاطر باشد كه شما شخص نامناسبي را براي رابطه انتخاب كرده‌ايد و گاهي هم چون نمي‌توانيد به‌خوبي از خواسته‌ها يا نيازهايتان با طرف مقابل صحبت كنيد، حس تنهايي مي‌كنيد. با اين‌حال به هر دليلي كه اين مشكل براي شما پيش آمده بهتر است پيش از بروز مشكلات جدي‌تر براي برطرف كردن آن اقدام كنيد.

عدم تناسب ميان دو نفر

تناسب ميان طرفين در يك رابطه عاطفي ازجمله مسائلي است كه هنگام انتخاب شريك عاطفي‌تان مي‌بايست به آن توجه داشته باشيد. تفاوت‌هاي شخصيتي مثل درون‌گرا يا برونگرا بودن باعث مي‌شود تا شما و شريك احساسي‌تان به يك اندازه نياز به برقراري رابطه نداشته باشيد و يا تفاوت در باورها باعث مي‌شود هنگامي‌كه شما مي‌خواهيد زماني را با شريك عاطفي‌تان براي استراحت بگذرانيد، او به دنبال فعاليت‌هاي كاري يا تحصيلي باشد.

همچنين تناسب مي‌بايست در نوع تفريحاتي كه شما و شريك احساسي‌تان انتخاب مي‌كنيد نيز وجود داشته باشد. ممكن است شما دل‌تان بخواهد براي اوقات فراغت در يك مهماني شركت كنيد، اما طرف مقابل‌تان دوست داشته باشد زماني را با شما و به‌تنهايي بگذراند. نبود تفاهم يا تناسب ميان اين مسائل باعث خواهد شد تا شما و همين‌طور طرف مقابل علي‌رغم حضور در رابطه عاطفي احساس تنهايي كنيد.

بدرفتاري با يكديگر

رفتارهاي منفي نظير پرخاش، قهرهاي طولاني‌مدت، تهديد به پايان دادن رابطه و همين‌طور بي‌توجهي نسبت به خواسته‌ها و نيازهاي طرف مقابل ازجمله موضوعاتي هستند كه مي‌توانند باعث ايجاد احساس تنهايي در رابطه عاطفي شما باشند. هنگامي‌كه اين رفتارها در يك رابطه تكرار مي‌شوند به‌مرور طرفين علاقه خود را به داشتن رابطه با يكديگر از دست مي‌دهند و به‌نوعي علي‌رغم اينكه با يكديگر ارتباط دارند اما سعي مي‌كنند از عمق دادن به رابطه جلوگيري كرده يا حتي به‌تدريج خود را از آن كنار بكشند.

احساس تنهايي در رابطه و فضاي مجازي

استفاده از فضاي مجازي در كنار تمامي فوايدي كه دارد، مي‌تواند باعث وابستگي فرد شده و از اين طريق ارتباط او با ديگران را تحت تأثير قرار دهد. استفاده بيش‌ازحد از شبكه‌هاي اجتماعي باعث خواهد شد تا افراد عملاً زماني براي بودن در كنار يكديگر نداشته باشند و اين مي‌تواند شريك عاطفي شما را دچار احساس تنهايي كند. اما فضاي مجازي گاهي اوقات نيز باعث مي‌شود تا از طريق مقايسه شرايط زندگي و ارتباط خود با وضعيت زندگي ديگران به اين نتيجه برسيد كه رابطه‌تان به‌اندازه ارتباطات ديگران صميمي و لذت‌بخش نيست و به همين خاطر دچار احساس تنهايي يا افسردگي بشويد.

ناتواني از صحبت كردن

گاهي اوقات دليل احساس تنهايي در رابطه عاطفي اين است كه طرفين يا يكي از آن‌ها توانايي صحبت كردن يا برقراري رابطه عاطفي ندارد. گاهي اوقات ما صحبت كردن و شروع يك گفت‌وگو با شريك احساسي‌مان را بلد نيستيم و يا به هر دليلي نمي‌توانيم از خواسته‌ها يا دلخوري‌هايمان با طرف مقابل صحبت كنيم و اين باعث خواهد شد تا فرد احساس تنهايي كند.

راهكارهايي براي پايان دادن به احساس تنهايي در رابطه عاطفي

1- شرايط را به‌درستي بررسي كنيد

اگر در رابطه عاطفي خود احساس تنهايي مي‌كنيد، در اولين قدم سعي كنيد دلايل اين شرايط را به‌درستي مشخص كنيد. آيا شما دچار مشكلاتي مثل ترس از تنهايي هستيد يا به‌راستي وضعيت رابطه‌تان به ميزاني كه بايد مطلوب نيست؟

براي اين كار سعي كنيد مثال‌هايي در جهت تأييد احساس تنهايي خود و همين‌طور مثال‌هايي در جهت نقض آن پيدا كنيد و مطمئن شويد احساس تنهايي شما چيزي بيش از افكار منفي يا حساسيت‌هاي شخصي است. سپس سعي كنيد بي‌طرفانه سهم خود و شريك احساسي‌تان را در شرايط موجود بررسي كنيد. آيا اين شما بوديد كه با بي‌توجهي به خواسته‌هاي طرف مقابل باعث فاصله شده‌ايد يا شريك احساسي‌تان فردي است كه زمان كافي براي شما ندارد و يا هردوي شما در وضعيت پيش‌آمده مقصر هستيد؟ هنگامي‌كه به اين سؤالات پاسخ دهيد، ديد بهتري از شرايط به دست خواهيد آورد و مي‌توانيد برنامه‌ريزي مناسب‌تري براي تغيير احساس تنهايي‌تان داشته باشيد.

2- با شريك احساسي‌تان صحبت كنيد

در يك فضاي مناسب با شريك احساسي‌تان راجع به حس تنهايي‌تان و خواسته‌هايي كه از او داريد صحبت كنيد. سعي كنيد در اين گفتگو براي برطرف شدن مشكلات با كمك يكديگر تصميم بگيريد. بهتر است بدون ناراحت شدن يا احساس عصبانيت به خواسته‌ها و نقطه نظرات طرف مقابل توجه داشته باشيد.

3- رفتارتان را تغيير دهيد

يكي از بهترين كارهايي كه براي برطرف كردن احساس تنهايي در رابطه‌تان مي‌توانيد از آن استفاده كنيد اين است كه تغييراتي را در رفتارتان ايجاد كنيد. اگر رفتارهاي شما تا به امروز باعث ايجاد احساس تنهايي در شما شده پس بهتر است براي تغيير اين احساس رفتارهاي ديگري را امتحان كنيد. براي مثال سعي كنيد ارتباط كلامي يا وقت گذراندن با شريك احساسي‌تان را بيشتر كنيد، اما اگر احساس مي‌كنيد ضعف‌هاي شخصيتي شما هستند كه باعث احساس تنهايي‌تان مي‌شوند بهتر است سعي كنيد در برنامه روزانه خود براي فعاليت‌هاي مختلف جا باز كنيد.

4- كمك گرفتن از مشاورين

اگر مشكلات موجود در رابطه شما عميق‌تر از آن است كه به‌تنهايي يا حتي از طريق گفت‌وگو با شريك احساسي‌تان بتوانيد آن‌ها را برطرف كنيد يا هنگامي كه طرف مقابل هيچ كمكي براي تغيير شرايط به شما نمي‌كند بهتر است از يك مشاور در اين زمينه كمك بگيريد. مشاورين به شما كمك خواهند كرد تا بتوانيد مشكلات موجود در رابطه را شناسايي كرده و همين‌طور با توجه به سبك شخصيتي شما و طرف مقابل راهكارهاي مناسبي را براي تغيير شرايط به شما آموزش خواهند داد. براي شروع مي‌توانيد مقاله بررسي و مرور رابطه را مطالعه نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه عشق و رابطه مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سؤالات متداول

مشكلاتي مانند نبود صميميت ميان زوجين يا اختصاص ندادن زمان كافي به يكديگر در كنار بروز خشونت و بدرفتاري ازجمله دلايلي هستند كه باعث احساس تنهايي در رابطه عاطفي مي‌شوند. اما برخي مشكلات شخصيتي مانند وابستگي بيش‌ازحد به ديگران يا حساسيت به طرد نيز مي‌تواند در اين احساس تأثيرگذار باشد.

با طرف مقابل راجع به احساس و خواسته‌هاي خود صحبت كنيد و با كمك يكديگر راهكاري براي اين وضعيت پيدا كنيد. ايجاد تغيير در رفتار با شريك عاطفي و همين‌طور كمك گرفتن از مشاورين روانشناسي نيز مي‌تواند در اين زمينه كمك‌كننده باشد.

   

:: بازديد از اين مطلب : 0

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/3/10  ] [ ۱۲ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 6
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب